Over Andersvast


Welkom! Ik heb Andersvast opgericht. Mijn naam: Ruud Niewold. Mijn primaire drijfveer: kennis bruikbaar maken.

Ik ben afgestudeerd als bibliothecaris en communicatiekundige. Ik heb mijn studie Communicatiekunde bij de RUG met predikaat (bovengemiddeld) afgerond, met als hoofdthema de psychosociale aspecten van communicatie.

Ik zet in op verbinding: tussen mensen en organisaties, en tussen mensen en techniek. Als communicatieadviseur was ik betrokken bij de vorming van een ROC in Groningen. Bij de opkomst van het internet stimuleerde ik op de Hogeschool Utrecht het gezamenlijk aanbod van papieren en elektronische informatie. En als accountmanager bij Ebsco Information Services trainde ik klanten in het gebruik van nieuwe media. Het commerciële werk beviel mij. Maar ik wilde méér verdieping. Daarom ben ik adviseur geworden.

Communicatie en commercie bleken goed te combineren met een andere fascinatie: toegepaste psychologie. Daarom werk ik sinds 2005 aan verandering en verbetering van mensen en organisaties. Ik adviseer organisaties en overheden: waar ligt jouw kracht en hoe past dat bij wat jouw omgeving wil? Met welke trends in de nabije toekomst moet je rekening houden?
Ook geef ik praktische trainingen en persoonsgerichte coaching.

Andersvast biedt mij de ruimte om bij u iets los te maken én vaste grond te bieden.
Naast mijn bedrijf Andersvast ben ik actief als gemeenteraadslid voor D66 in Woerden en organiseer ik sociaal-maatschappelijke evenementen.

Ik ben gewend om kritisch en relativerend te kijken naar de mens en zijn omgeving. Mijn kracht ligt in datgene vinden, zeggen, schrijven en bedenken waar anderen niet opkomen. Ik combineer originele invalshoeken, analytisch vermogen en taalvaardigheid met kennis van overheid en samenleving.

 

t 0610568480 | m info@andersvast.nl