Aanbevolen


Er zijn veel boeken en internetbronnen die u kunnen helpen om te veranderen en nieuwe doelen te stellen.
Hieronder vindt u een aantal tips. En: vergeet niet dat u ook gewoon iemand kunt bellen of mailen. Een vriend, familielid, een specialist of een organisatie die u interessant lijkt. Praten kan tijd schelen, echt waar:)

Een aantal tips: Boeken – Tijdschriften – Internetbronnen – Schrijvers – Organisaties


Boeken

The Tipping point / Malcolm Gladwell
Waarom daalde de criminaliteit in New York zo sterk halverwege de jaren negentig? Hoe wordt een onbekende debutant een bestsellerauteur? Waarom gaan steeds meer jongeren roken terwijl iedereen weet dat het de gezondheid schaadt? Waarom is een televisieprogramma als Sesamstraat zo goed om kinderen te leren lezen?

Verdraaide organisaties / Wouter Hart, Marius Buiting
Organisaties zijn “verdraaid” als de natuurlijke principes van organiseren verloren zijn gegaan onder een lawine van on-natuurlijke managementlogica. Recht tegenover deze verdraaide organisaties staan de organisaties die juist excelleren. Zij houden zaken eenvoudig en dicht bij de menselijke natuur en presteren daarmee enorm veel beter.

Verwaarloosde organisaties / Joost Kampen
Een verwaarloosde organisatie is een organisatie waar het langdurig ontbreekt aan sturing en begeleiding. De relatie tussen leiding en medewerkers is ernstig verstoord of zelfs verbroken.
Joost Kampen onderzoekt de oorzaken van het vastlopen van organisaties vanuit zijn ervaringen bij veranderprojecten voor het GVB Amsterdam.

Werken aan de Weconomy / Jan Jonker e.a.
Het groeiend aantal lastige vraagstukken waar we voor staan is niet meer op te lossen vanuit het ‘oude denken’. Organisatievormen die alleen nog lineair produceren, zijn niet houdbaar. Daarvoor in de plaats komen circulaire vormen: organisatievormen meer gericht op een menselijke maat, op samen waarde creëren en gemeenschappelijkheid. Hoe we die nieuwe vormen creëren leest u in ‘Werken aan de Weconomy’.


Persoonlijkheidstesten

Op diverse sites vind je persoonlijkheidstesten, al dan niet betaald, die je ter oriëntatie kunt gebruiken. Ik adviseer altijd voor een bruikbare testuitslag altijd de hulp in te schakelen van een ervaren adviseur. Niet omdat de testen op het internet 'onvoldoende' zouden zijn maar omdat een professional de testuitslagen vaak beter kan analyseren dan een niet ervaren persoon.

Als u testen wilt proberen, hier een aantal tips:

Op 123 test vind je diverse testen www.123test.nl
Persoonlijkheidstesten op carričretijger Persoonlijkheidsmodellen

 

t 0610568480 | m info@andersvast.nl